Дедомразовска трка Скопје 2018

Резултати 2018
Женски
1 место, 217 Рената Соколовска
2 место, 216 Бојана Наумовска
3 место, 218 Марија Богдановска

Машки
1 место, 435 Никола Таневски
2 место, 343 Стојче Петровски
3 место, 432 Филип Стојановски

Инфо за трката
Опис: Новогодишна трка во дедомразовски костуми
Датум: 23 декември 2018
Локација: Плоштад Македонија, Скопје
Време на стартот: 12 часот
Должина: ±2 км
Прогласување победници: веднаш по завршувањето на трката

Пријавување
Цената за учество изнесува 300 денари со вклучен дедомразовски костум или 150 денари доколку имате свој или костум од претходните трки.

Опцијата за пријавување со вклучен костум важи за првите 300 регистрирани учесници.

Трчањето во дедомразовски костум е задолжително за сите учесници во трката.

Сите учесници се потенцијални добитници во лотаријата со подароци, а секое дете до 10 години добива новогодишно пакетче доколку се пријави до 20 декември 2018 год.

Програма
10 - 12 ч. Издавање на стартни броеви и костуми
12 - 13 ч. Фитнес загревање и трка
13 - 14 ч. Прогласување на победниците и лотарија

Награден Фонд
1 место, машки и женски
- ваучер од 5.000 ден. за Scout и Nomad,
- книга за атлетика “Издржи кралице”,
- златен медал
2 место, машки и женски
- ваучер од 3.000 ден. за Scout и Nomad,
- книга за атлетика “Издржи кралице”,
- сребрен медал
3 место, машки и женски
- ваучер од 2.000 ден. за Scout и Nomad,
- книга за атлетика “Издржи кралице”,
- бронзен медал

Награди во лотарија
Три ваучери од 2.000 ден. за Scout и Nomad
Еден хамок Ticket to the moon
Еден пар штеки за планинарење Regatta
Еден термос Sigg
Четири книги за атлетика “Издржи кралице”
Пет ваучери за учество на Прв до врв Водно 2019

Патека за трчање
Плоштад Македонија (Winterland) - Порта Македонија - Парк Жена Борец - Холидеј Ин - МНР - Камен Мост - Плоштад Македонија (Winterland)

Патека Дедомразовска трка 2018

Правила за учество
Во трката може да учествува секој без ограничување според возраст, а секое дете мора да биде придружувано од родител или старател.

Секој учесник мора да биде облечен во дедомразовски костум.

Секој учествува на сопствена одговорност според личната физичка подготвеност за натпревар во трчање.

Организаторот го задржува правото да направи одредени измени во програмата и термините на настанот предизвикани од објективни фактори.