Пријави се

ААМ СКОПЈЕ 2018

За сите кои го сакаат трчањето, ви го претставуваме Аматерскиот атлетски митинг Скопје 2018, единствениот атлетски настан на кој ќе се почувствувате како професионалци.

Време: 21 април 2018, 10 - 16 ч.
Локација: Арена Филип 2 (Градски стадион Скопје)

Дисциплини:
100 м
400 м
4 x 400 м
1 миља (1609,344 м)
5000 м
10000 м
Скок во далечина

Распоред:
8:30 АФМ професионален дел
10:00 100 м (М)
10:10 100 м (Ж) | скок во далечина (М)
10:20 1 милја (М/Ж)
10:50 400 м (М)
11:00 400 м (Ж)
11:10 5.000 м (М/Ж) | скок во далечина (Ж)
11:40 4х400 м (М)
11:50 4 х 400 м (Ж)
12:00 АФМ професионален дел
13:00 10.000 м (М/Ж)

Пријавување:
400 денари
600 денари со вклучена официјална маичка од настанот

Пропозиции:
На митингот може да учествуваат учесници кои рекреативно се бават со атлетика.

Секој учесник треба да се пријави во една основна дисциплина, а дополнително може да учествува во штафетната трка, скок во далечина и дополнителни дисциплини со пријавување на лице место според личните и организациските можности.

За одржување на натпревар во секоја дисциплина потребно е да се пријават минимален потребен број на учесници за одржување на трка.

с