ЕСЕНСКА 5К 2020

Есенска трка во трчање на 5 км.

Пријави се

Пријави се

ЕСЕНСКА 5К 2020

Есенска трка на 5 км.

Датум: 31.10.2020
Старт: 10 часот
Локација: Скопје
Должина: 5.000 метри
Котизација: 200 ден.

Стартна листа: https://www.prvdovrv.mk/startlist?autumnrun
Резултати: https://www.prvdovrv.mk/results?autumnrun

Анти-ковид протокол

Правилата и процедурите на ова издание на трката се прилагодени на здравствените протоколи за заштита на учесниците, ве молиме сите заедно да ги почитуваме во целост.

- пред стартот се спроведува дезинфекција на рацете и мерење телесна температура
- задолжително носење на своја маска за време на стартот и по влегување во целта
- задолжително е држењето растојание меѓу учесниците пред, за време и по трката
- водата се добива во неотворено шише
- прогласување на победниците е со задолжителна маска
- бројот на учесници е ограничен на 100

Пријавување

Цена: 200 денари
Рок: 27 октомври 2020

Награди

Најбрзите во машка и женска конкуренција освојуваат медали и парични награди:

1 место: 3.000 ден.
2 место: 2.000 ден.
3 место: 1.000 ден.

Програма

12 - 27 октомври 2020
- Пријавување

31 октомври 2020
- 9:00 подигнување стартни броеви
- 10:00 старт на трката
- 11:00 прогласување на победниците

 

Пријави се